Inspirație

5 întrebuințări ale apei de ploaie în gospodărie și nu numai

Apa de ploaie are numeroase beneficii. Aceasta este întrebuințată din cele mai vechi timpuri atât pentru tratarea dverselor afecțiuni ale pielii și podoabei capilare, cât și pentru gătit sau spălat haine. Apa de ploaie are un ph neutru, este excelentă pentru piele și păr, fiind lipsită de calcar și minerale, fapt care o face un dar prețios al naturii, care nu dezvoltă microorganisme, dar care este puțin folosit în zilele noastre.

Iată de ce e bine să colectezi și să întrebuințezi apa de ploaie!

Spală foarte bine hainele
Probabil că îți amintești că bunica ta aduna apa de la fiecare ploaie, pe care o folosea la spălatul hainelor. Ei bine, aceasta, pe lângă faptul că le curăță foarte bine, nu necesită adăugare de prea mult detergent. Acest lucru se datorează faptului că apa de ploaie conține substanțe care o dedurizează, fiind asemănătoare cu apa distilată.

Utilizată la gătit
Studiile arată că dacă păstrăm apa la întuneric, aceasta nu dezvoltă alge și microorganisme și nici nu își pierde sau modifică calitățile. Astfel, este bună pentru a fi utilizată și la gătit, cu condiția să fie o apă de ploaie curată, adică să fie colectată corect.

Ideală pentru curățarea pielii
Fiind o apă moale, care nu conține calcar și clor, apa de ploaie este ideală pentru a te spăla pe corp cu ea. Mai mult chiar, aceasta previne apariția iritațiilor și a diverselor probleme de piele.

Bună pentru spălatul părului
Încă din vechime oamenii foloseau apa de ploaie pentru a-și spăla părul cu ea. Asta pentru că lasă podoaba capilară mătăsoasă și sănătoasă. Fiind o apă pură, nu necesită nici folosirea de prea mult șampon sau balsam.

Bună pentru udarea plantelor
Dacă nu ai acces la apă potabilă, poți folosi cu success apa de ploaie pentru udarea plantelor din casă și a legumelor din grădină. Păstrată departe de razele solare, această apă va fi bună chiar și dupa câteva luni.

Trebuie să știi că apa de ploaie se strânge de obicei de pe acoperiș. Ar fi bine să arunci primii litri colectați, pentru o puritate mai mare.

Autor: Anna Casian-Musteață

Related posts

Ce culori purtăm în 2020

Svetlana Gabură

20 motive de ce fiecare copil are nevoie de o pisică!

admin

Iată câțiva pași spre o viață FERICITĂ!

Svetlana Gabură
Se încarcă....