Lifestyle

Ce se întâmplă cu corpul nostru când încetăm să facem sex

Scăderea libidoului, perturbări hormonale și alte probleme care pot apărea în absența intimității.

V-ați despărțit recent cu partenerul de viață sau sunteți prea ocupat? Poate munca și copiii mici vă fac să adormiți instant seara imediat ce capul vostru atinge perna? Motivele lipsei sexului pot fi diferite. Consecințele pentru toți vor fi aceleași și nu sunt foarte plăcute.

Câteva zile de pauză se transformă în săptămâni iar săptămânile în luni. La început, există pur și simplu o ușoară lipsă de sex, iar apoi devine ceva familiar, parte integrantă a vieții. Începem să observăm nu numai reacții emoționale ciudate, ci și probleme fizice tangibile. Lipsa de sex nu ne face doar un pic cam ciudați. Acesta amenință cu boli foarte reale.

Imunitatea scade

Dr. Cory B. Honickman consideră că sistemul imunitar slăbește imediat ce încetăm să facem sex pentru o perioadă lungă de timp. Sexul și efectele sale pozitive asupra sistemului imunitar, creierului și gestionării durerii la persoanele care au o viață sexuală regulată, conform studiului arată că imunitatea este mai mare cu 33%.

Nivelul de stres crește

Sexul crește producția de serotonină, hormonul fericirii. În consecință, absența suspendă această fabrică de plăcere și crește nivelul de stres. Conform studiului realizat la Universitatea Paisley (Marea Britanie), arată că persoanele după sex se confruntă cu situații stresante mult mai rar.

Apar probleme cu excitarea

Bărbații suferă de disfuncție erectilă, acestea pot fi atât probleme cu erecția, cât și ejacularea precoce.

Conținutul viselor se schimbă

În timpul abstinenței sexuale, oamenii încep adesea să aibă vise de natură sexuală. Uneori sunt atât de realiste încât puteți obține un orgasm. Deoarece viața sexuală lipsește în realitate, de ce să nu-ți încerci norocul într-un vis? Desigur, visele sunt doar un ecou slab al prezentului, dar tot mai bine decât nimic.

Scăderea libidoului

Dr. Honikman observă că, ca urmare a abstinenței sexuale prelungite, dorința sexuală este de asemenea redusă. De ce să chinuiți un corp deja torturat dacă prea curând nu veți face sex? Acest lucru este destul de normal. Reacție naturală în perioadele de calm.

Apare înstrăinarea între parteneri

O pauză în viața sexuală nu poate doar să reducă libidoul, ci și să conducă la o răcire a sentimentelor. Mai mult, lipsa de sex este destul de evidentă. Cei din jurul tău la nivel subconștient primesc un semnal care, dacă ești atractiv pentru o persoană, îl poate încuraja să înceapă să-și arate interesul pentru tine și să treacă la acțiuni mai active.

Stima de sine scade

S-ar putea să începi să te simți mai puțin atractiv. Se crede că sperma este un fel de antidepresiv natural. Lipsa ei poate duce și la deteriorarea stării de spirit. Acest lucru se aplică nu numai celor care au luat o pauză forțată, ci și partenerilor care preferă prezervativele ca mijloc de protecție. Desigur, trebuie folosite prezervative. Dar dacă ai un partener obișnuit sau un soț / soție, poți folosi și alte contraceptive.

Crește riscul cancerului de prostată

Studiul realizat de American Urological Association, dovedesc că cu cât întreruperea activității sexuale la bărbați este mai mare șansa de prostatită sau cancer de prostată crește.

Pereții vaginului slăbesc și crește riscul de a dezvolta boli ginecologice

Sexul pentru femei este ca antrenamentul pentru mușchii Kegel. Doamnelor, dacă, din anumite motive, nu faceți sex, acordați-vă cel puțin un antrenament ușor.

În plus, stagnarea sângelui în zona pelvină poate fi o consecință a abstinenței prelungite, ceea ce amenință dezvoltarea unor boli precum adnexita și mastopatie.

Apar perturbări hormonale

O altă consecință neplăcută a abstinenței sexuale atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

În corpul feminin crește cantitatea de hormoni masculini, ceea ce duce la probleme ale pielii (erupții cutanate, uscăciune). Pot apărea și riduri premature. Sexul stimulează producerea de colagen, ceea ce face pielea suplă. Fără sex – salut, îmbătrânire prematură!

Barbatii au, de asemenea, probleme cu pielea sub forma unei erupții cutanate, iar o supraabundență a hormonilor masculini poate provoca agresiune și apariția gândurilor obsesive.

În plus, pe lângă ce am enumerat mai sus, o pauză lungă în viața sexuală poate duce, de asemenea, la obezitate , alcoolism, insomnie, durere cronică și apariția părului în locuri nedorite la femei.

Singurul punct pozitiv de abstinență este absența bolilor cu transmitere sexuală. Dar acesta este un plus destul de dubioas dacă ai un partener obișnuit de mult timp, nu?

Related posts

Cele mai bune sfaturi pentru a învăța eficient

Svetlana Gabură

Remedii naturiste pentru părul gras

Svetlana Gabură

Sfaturi simple pentru a scăpa de durerile de spate

Svetlana Gabură
Se încarcă....