Știință

Cum arătau 7 castele din Europa înainte de a deveni ruine

În perioada de carantină nu putem călători fizic, dar nimeni nu a interzis explorarea virtuală, nu-i așa? Așadar, vă vom conduce într-o călătorie prin cele mai magnifice castele din Europa, care păstrează în ruinele lor secole de istorie incredibil de bogată.

Budget Direct a colaborat cu designeri și arhitecți pentru a reconstrui șapte dintre cele mai mari castele abandonate din întreaga Europă. Acest proiect oferă un moment de evadare și inspirație chiar din fotoliul de acasă.

Castelul Samobor – Croația

Regatul Samobor a fost o monarhie medievală. Aceasta deținea părți din Republica Cehă modernă și Germania de la sfârșitul secolului a XII- lea, până la primul război mondial. Castelul a fost construit la jumătatea secolului al XIII – lea de către domnitorul Ottokar.

Château Gaillard, Les Andelys -Franța

Castelul Gaillard a fost construit între anii 1196 și 1198 de către Richard Lionheart. Acesta a fost construit pentru a se apăra de Filip al II – lea al Franței. Castelul a trecut prin foarte multe „experiențe” până când a fost abandonat. Ulterior acesta a fost demolat de Henric al IV – lea al Franței.

Castelul Dunnottar, Stonehaven – Scoția

Acest castel este construit pe un „port de mare” care privește spre Marea Nordului de pe coasta de est a Scoției. De-a lungul anilor castelul a jucat un rol important în tensiunile dintre scoțieni și englezi.

Castelul Menlo, Galaway – Irlanda

Castelul Menlo a fost deținut de către familia Blake, fiind folosit pentru uz casnic și nu militar. Acesta a fost distrus într-un incendiu în anul 1910. Vizitarea acestui castel este o experiență unică, acesta fiind camuflat în întregime de iederă.

Castelul Olsztyn – Polonia

Acest castel este așezat pe un deal, printre roci calcaroase, cu vedere la râul Lyna din nord – estul Poloniei. Castelul a fost construit înainte de 1306 și a fost extins către Casimir cel Mare între anii 1349 și 1359 pentru a se apăra împotriva cehilor.

Castelul Spiš, Spišské Podhradie – Slovacia

Castelul Spiš este unul dintre cele mai mari castele din lume. Acesta acoperă o suprafață de patru hectare. Castelul servea în scopul unei cetăți de frontieră în regatul maghiar feudal. Mai apoi, castelul a devenit casa mai multor familii ce l-au folosit pe post de conac. A fost deținut de familia Csak, după care a fost distrus de un incendiu, provocat de un fulger, în anul 1780.

Castelul Poenari, Valachia – România

Castelul Poenari a aparținut lui Vlad Țepeș, Voievodul Țării Românești. Legendarul castel este împodobit cu detalii încât pare că este desprins dintr-o carte de povești.

Credit Foto: budgetdirect

Related posts

La ce se gândeşte câinele tău?

admin

CUM POATE reveni la culoarea natural părul albit din cauza stresului

Redacția Senoma

Semne de punctuație: Reguli de folosire a virgulei în limba română

Svetlana Gabură
Se încarcă....