Știință

Cum arătau 7 castele din Europa înainte de a deveni ruine

În perioada de carantină nu putem călători fizic, dar nimeni nu a interzis explorarea virtuală, nu-i așa? Așadar, vă vom conduce într-o călătorie prin cele mai magnifice castele din Europa, care păstrează în ruinele lor secole de istorie incredibil de bogată.

Budget Direct a colaborat cu designeri și arhitecți pentru a reconstrui șapte dintre cele mai mari castele abandonate din întreaga Europă. Acest proiect oferă un moment de evadare și inspirație chiar din fotoliul de acasă.

Castelul Samobor – Croația

Regatul Samobor a fost o monarhie medievală. Aceasta deținea părți din Republica Cehă modernă și Germania de la sfârșitul secolului a XII- lea, până la primul război mondial. Castelul a fost construit la jumătatea secolului al XIII – lea de către domnitorul Ottokar.

Château Gaillard, Les Andelys -Franța

Castelul Gaillard a fost construit între anii 1196 și 1198 de către Richard Lionheart. Acesta a fost construit pentru a se apăra de Filip al II – lea al Franței. Castelul a trecut prin foarte multe „experiențe” până când a fost abandonat. Ulterior acesta a fost demolat de Henric al IV – lea al Franței.

Castelul Dunnottar, Stonehaven – Scoția

Acest castel este construit pe un „port de mare” care privește spre Marea Nordului de pe coasta de est a Scoției. De-a lungul anilor castelul a jucat un rol important în tensiunile dintre scoțieni și englezi.

Castelul Menlo, Galaway – Irlanda

Castelul Menlo a fost deținut de către familia Blake, fiind folosit pentru uz casnic și nu militar. Acesta a fost distrus într-un incendiu în anul 1910. Vizitarea acestui castel este o experiență unică, acesta fiind camuflat în întregime de iederă.

Castelul Olsztyn – Polonia

Acest castel este așezat pe un deal, printre roci calcaroase, cu vedere la râul Lyna din nord – estul Poloniei. Castelul a fost construit înainte de 1306 și a fost extins către Casimir cel Mare între anii 1349 și 1359 pentru a se apăra împotriva cehilor.

Castelul Spiš, Spišské Podhradie – Slovacia

Castelul Spiš este unul dintre cele mai mari castele din lume. Acesta acoperă o suprafață de patru hectare. Castelul servea în scopul unei cetăți de frontieră în regatul maghiar feudal. Mai apoi, castelul a devenit casa mai multor familii ce l-au folosit pe post de conac. A fost deținut de familia Csak, după care a fost distrus de un incendiu, provocat de un fulger, în anul 1780.

Castelul Poenari, Valachia – România

Castelul Poenari a aparținut lui Vlad Țepeș, Voievodul Țării Românești. Legendarul castel este împodobit cu detalii încât pare că este desprins dintr-o carte de povești.

Credit Foto: budgetdirect

Related posts

CUM POATE reveni la culoarea natural părul albit din cauza stresului

Redacția Senoma

CEAI sau CAFEA? Iată ce spun experţii despre aceste băuturi!

Svetlana Gabură

Semne de punctuație: Reguli de folosire a virgulei în limba română

Svetlana Gabură
Se încarcă....