Știință

CUM POATE reveni la culoarea natural părul albit din cauza stresului

Cercetători de la Universitatea Columbia și Școala de Medicină Miller au făcut un studiu, în urma căruia au descoperit căpărul care a albit din cauza stresului, poat ereveni la culoarea sa naturală dacă dispar factorii de stres.

Potrivit acestora, evenimentele stresante din viața noastră pot duce la pierderea culorii părului, însă acesta își poate reveni. Oamenii de știință au extras fire de păr de pe cap și din alte locuri ale corpului de la 14 voluntari. În total au fost colectate 400 de mostre, acestea fiind analizate cu o nouă tehnică care poate depista nivelul de pigmentare din diferite părți ale părului.

Astfel, în urma studiului, aceștia au descoperit că unelele fire erau albe doar la vârf, nu și la rădăcină, fapt care sugerează că părul își poate recăpăta culoarea natural.

Datorită faptului că părul crește într-un anumit timp, cercetătorii au putut calcula momentul exact în care părul unei persoane a început să se albească. Apoi, oamenii de știință au aflat când a revenit la culoarea sa inițială. Voluntarii au fost întrebați dacă au trecut prin evenimente stresante la momentul sau în preajma momentului în care părul a început să se albească, scrie Descopera.

Studiul sugerează că stresul, pe lângă alte boli ce le poate provoca, mai duce și la albirea părului. Totuși, prin eliminarea factorilor de stress, acesta va pute areveni la culoarea sa inițială.

Related posts

La ce se gândeşte câinele tău?

admin

Cum arătau 7 castele din Europa înainte de a deveni ruine

Svetlana Gabură

Semne de punctuație: Reguli de folosire a virgulei în limba română

Svetlana Gabură
Se încarcă....