Sănătate

Oamenii de știință consideră că persoanele cu o anumită grupă sanguină sunt mai susceptibili să sufere de simptome severe ale coronavirusului

Rezultatele unui studiu realizat de oameni de știință din Germania și Norvegia au arătat că persoanele cu un anumit grup sanguin au un risc mai mare de a contracta virusul corona. Conform studiului, persoanele cu tip de sânge II (A) sunt mai predispuse la infectarea cu virusul COVID-19. Cel mai puțin sunt persoane cu tip de sânge I (0) infectate.

Potrivit sursei, aceste date au fost obținute în urma unui studiu genetic de probe de sange a 1610 de pacienti din spitale din Italia si Spania, care au primit terapie cu oxigen sau au fost conectate la ventilație mecanică. După cum a arătat studiul, există două puncte în genomul uman care sunt asociate cu dificultăți de respirație în Covid-19. S-a descoperit, de asemenea, că unul dintre aceste elemente este gena care determină grupa sanguină.

Conform acestui fapt, nevoia de oxigen sau pentru conectarea la un respirator la pacienții cu a doua grupă sanguină a fost cu 50 la sută mai mare. La pacienții cu prima grupă sanguină, acest indicator a fost cu 35% mai puțin.

Oamenii de știință care au efectuat studiul, dar care încă nu a fost supus unei expertize, au concluzionat, de asemenea, că este nevoie de lucrări suplimentare pentru a stabili o relație de cauzalitate directă între prezența unei anumite grupe sanguine și efectele COVID-19. Cu toate acestea, studiile anterioare efectuate în SUA și China au arătat, de asemenea, că persoanele cu a doua grupă sanguină erau mai expuse la virus.

Related posts

Cum să ne protejăm sănătatea mintală în plină pandemie de coronavirus

Svetlana Gabură

Caracterul rău format în tinerețe, îmbătrânește creierul

Redacția Senoma

FOTO: 10 alimente care seamănă cu părți ale corpului uman

admin
Se încarcă....