Psihologie

Pierderea unui animal de companie este mai devastatoare decât ar crede unii

Mulți dintre noi ne vedem animalele de companie ca parte a familie noastre și, într-adevăr, dacă ai de gând să trăiești cu un animal în casa ta, sub îngrijirea ta, nu este mai bine să-l tratezi ca parte din familie? Animalele au un loc special în inimile noastre pentru că sunt întotdeauna acolo pentru noi și nu ne judecă niciodată. S-a demonstrat prin numeroase studii că un animal de companie vă poate îmbunătăți, de asemenea, sănătatea.

Milioane de persoane sunt afectate de tulburările de sănătate mintală, așa că atunci când un medic recomandă traiul alături de un animal de companie, el sau ea scrie cu adevărat o rețetă pentru o viață mai fericită, mai sănătoasă.

Unul dintre cele mai reconfortante lucruri despre un animal de companie este că pot acționa ca un însoțitor de încredere într-o lume în care oamenii se simt din ce în ce mai singuri. Aceste legături sunt foarte puternice, așa că este firesc să experimentăm un mare sentiment de pierdere atunci când animalele de companie trec în neființă.

Potrivit Scientific American, New England Journal of Medicine a raportat în octombrie 2017 că, după ce câinele ei a murit, o femeie a suferit „sindromul de inimă spartă”, o condiție în care stresul emoțional extrem ar putea provoca simptome de atac de cord.

Moartea animalelor de companie este luată foarte în serios în Japonia, de fapt, există chiar și câteva „cafenele ale pierderilor de animale de companie” la Tokyo, unde oamenii pot merge să-și jelească tovarășii cu animale pierdute.

Takeshi Nibe, președintele Dearpet, cel mai mare producător japonez de articole pentru altare pentru animale de companie, a subliniat că această cafenea ajută compania sa să vândă o mulțime de produse.

„Mulți clienți care au venit să cumpere accesorii pentru altar au spus că s-au simțit mai ușurați după ce au vorbit despre pierderea lor cu personalul nostru. Cu toate acestea, de multe ori conversația a trebuit să fie întreruptă la mijloc, deoarece personalul trebuie să asiste la alți clienți. Așadar, am decis să deschidem un loc unde să poată discuta ”.

Dani McVety, medic veterinar și CEO al Lap of Love, o rețea de asistență veterinară, spune că unii oameni raportează că au mai multe dificultăți cu pierderea unui animal de companie decât cu pierderea unui membru al familiei.

„După moartea unui animal de companie, nouăzeci și nouă la sută dintre oameni afirmă sub o formă sau alta, că acest lucru a fost mai greu depășit decât pierderea mamei sau a bunicii”.

Tu cât de usor treci peste moartea prietenului tău patruped?

Related posts

Stresul: De ce apare și cum îl putem gestiona?

Svetlana Gabură
Se încarcă....