Creativitate

Prinzătorul de vise – un trend al acestei veri. Iată cum să-l meșterești!

Prinzătorul de vise sau dreamcatcher-ul a devenit tot mai popular în rândul decorațiunilor pentru locuință. Originea dreamcatcher-ului își are rădăcinile într-un trib Amerindian, care încă din anii ’60 a început să fabrice acest obiecte manual pentru a le vinde turiștilor.

Un prinzător de vise este întotdeauna făcut manual, având ca bază un cerc din crengi de salcie, pe care se țese o plasă din ață, piele sau sârmă. Mai apoi, cercul este decorat cu mărgele, panglici, fire de diverse mărimi, pene sau alte elemente.

Care este rolul unui prinzător de vise

Potrivit tradiției ameridiene, prinzătorul de vise ține departe energiile negative și spiritele rele și previne apariția coșmarurilor. Acesta se atârnă la capătul sau deasupra patului, însă în ultima perioadă a devenit mai mult un obiect de decor.

Cum să faci și tu un prinzător de vise

  • Pentru început, asigură-te că ai toate materialele necesare: o bază în formă de cerc, ață, pene, mărgele.
  • Formează apoi baza dreamcatcher-ului, făcând un cerc dintr-o creangă de salcie, viță de vie sau sârmă.
  • Înfășoară apoi baza cu un fir de ață, având grijă să acoperi toate spațiile libere. Poți folosi și fâșii de piele, un șnur sau o panglică.
  • Cu ajutorul unui fir de ață, țese o pânză în mijlocul bazei sau, dacă ai o dantelă gata croșetată, prinde-o pe ea de bază, fixând-o bine.
  • Decorează apoi țesătura.
  • Pentru că fiecare prinzător de vise trebuie săaibă în partea de jos elemente de agățat, prinde câteva panglici și pene, mărgele sau bucăți de ață.
  • Pe partea de sus a dreamcatcher-ului, chiar la mijloc, crează un agățător cu ajutorul căruia să poți prinde decorațiunea.
  • Agață apoi prinzătorul de vise unde crezi tu că se potrivește.

Spor la meșterit!

Autor: Anna Casian-Musteață

Related posts

19 celebrități, atunci și acum. Cum arată vedetele la braț cu varianta lor mai tânără

admin

Credeați că le-ați văzut pe toate? Iată 10 dintre cele mai CIUDATE muzee din lume

Svetlana Gabură
Se încarcă....