Lifestyle

Remedii naturiste pentru părul gras

Părul gras înseamnă un dezechilibru al glandelor sebacee care secretă sebum. Acesta din urmă este o substanță naturală, dar uleioasă care lubrifiază scalpul și îl protejează în fața poluării. În momentul în care vorbim despre un exces de sebum, atunci devine o problemă. Părul este uleios, cu un aspect lucios și inestetic chiar și a doua zi după ce a fost spălat.

În cele mai multe cazuri, părul gras este o problemă genetică, însă aceasta poate fi agravată și de stres, stări de anxietate ori de o alimentație necorespunzătoare bogată în grăsimi. De asemenea, produsele de îngrijire nepotrivite precum șamponul neadecvat tipul tău de păr este un factor suplimentar care duce la îngrășarea firului de păr. 

Iată câteva remedii naturiste prin care poţi scăpa de părul uleios:
 

  • Amestecă câteva linguriţe de alcool (bere, vin etc.) cu apă, aplică pe părul umed, lasă câteva minute şi clăteşte cu apă din abundenţă. Acest amestec curăţă părul în profunzime şi conferă un aspect uscat spre rădăcină.
  • ¼ oţet din cidru de mere la o cantitate de 300 ml de apă, amestecă şi depozitează într-un recipient cu capăt ce permite pulverizarea pe păr.
  • Foloseşte ceai (de nuc, mentă, muşeţel etc.)  în loc de balsam pentru că are efect astringent şi reduce din secreţia de sebum.
  • Clăteşte părul cu un amestec alcătuit din apă şi oţet sau zeamă de la o lămâie.

Related posts

Obiceiuri care te vor face o persoană mai calmă

Svetlana Gabură

Cele 5 etape de a obține încrederea în sine

Svetlana Gabură

Plante care purifică aerul din apartament

admin
Se încarcă....